A rendszer

A Sund Magyarország Kft 2013 októberében hozta létre Magyaroszág második kötött gyűjtésű kerékpárkölcsönző rendszerét CityBike Szeged néven. A fejlesztés során cél volt, hogy a legkorszerűbb elérhető technológiát alkalmazzunk, ezzel is biztosítva a rendszer költséghatékony fenntarthatóságát.

A cégünk által forgalmazott rendszer, GPS nyomkövetővel felszerelt egyedi kialakítású kerékpárokat és érintőképernyővel ellátott kerékpártárolókat tartalmaz. Az üzemeltető számára biztosítjuk a irányítást végző szoftverünkhöz való teljes hozzáférést, amelynek segítségével meghatározható a kerékpárok tartózkodási helye, láthatóak a kölcsönzések adatai és felügyelhetők a fizetési tranzakciók, sok más egyéb funkció mellett.

Megvizsgálva a piacot elmondható, hogy a kölcsönző rendszerek magas bekerülési költségei mellett az üzemeltetési oldal kiadásai jelentősen megterhelik az üzemeltetők költségvetését. E miatt, már a tervezéskor kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a rendszerünk vásárlói számára komplett üzemeltetési és költséghatékony gazdasági tervet is biztosítsunk.

2014-től konzorciumi partnerként részt veszünk a Európai Bizottság által támogatott Velocitta programban. Ennek keretein belül Padova, Krakkó, London és Burgos (SPA) kerékpárköcsönző rendszereivel együttműködésben dolgoztunk ki közös marketing aktivitásokat és hoztunk létre egy tudástárat, amely minden érdeklődő számára hozzáférést biztosít az üzemeltetők hasznos információihoz.

A már létrejött kölcsönző rendszereket vizsgálva (BuBi, HeBi, GyőrBike) elmondhatjuk, hogy a mi modellunk biztosítja a legalacsonyabb üzemeltetési költségeket hazánkban.
Ez minden önkormányzat és egyéb szervezet számára kiemelten fontos tényező, hiszen az Európai Unió által biztosított források nem támogatják a fenntartás során keletkező költségeket.

A Sund Magyarország Kft 2015 nyarán kötött szerződést a Debreceni Egyetemmel, amelynek keretében 90 darab GPS nyomkövetővel ellátott kerékpárt szállítottunk és négy darab tárolót helyeztünk ki a Campus területén. A kölcsonzést a Debreceni Egyetem által kibocsájtott RFID chippet tartalmazó ú.n.: DEKA kártyát kell használni, az egyetem hallgatóinak és dolgozóinak. Az Unibike elnevezésű rendszer sikeres működését mutatja, hogy 2017 tavaszán két új tároló kerül kialakításra, amelyek tovább növelik az egyetemi polgárok kényelmét, és ezzel a Debreceni Egyetem is hozzjárul a környezeti fenntarhatósághoz.

Úgy véljük - az elmúlt három év tapasztalatára alapozva - alacsony bekerülési költségek mellett ésszerű és fenntartható müködtetési megoldásokat tudunk nyújtani partnereinknek.

Kérjük, hogy amennyiben bármilyen jellegű kérdésük lenne keressenek bennünket bizalommal.

 

Sund Magyarország Kft

info@citybikeszeged.hu

+3662 310 682

+3630 858 0088

Telefonszám/fax: 06-62-310-359
Ügyfélszolgálat:
Nyitva tartás: 09:00-17:00 -ig (munkanapokon)
PARTNEREK:
Nyugi Kert
DARU Közhasznú Egyesület
SzegedAPP

CityBike Facebook Instagram